Το su jok είναι μια Κορεάτικη εφεύρεση αυτοθεραπείας η οποία ανακαλύφθηκε από τον   καθηγητή πανεπιστήμιου και γιατρό Park Jae Woo. Στα Κορεάτικα η λέξη “SU” σημαίνει χέρι και η λέξη “JOK” πόδι.

Η εφαρμογή της είναι απόλυτα ασφαλής και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί  με επιτυχία τόσο σε μικρά παιδιά όσο και σε εγκύους και ηλικιωμένους.

Σαν τεχνική  χρησιμοποιεί τα πέλματα και τις παλάμες για να επιτύχει αποτελέσματα όμοια με το βελονισμό.  Στην ουσία το su jok, είναι μια φυσική θεραπεία βελονισμού που εφαρμόζεται στα χέρια και στα πόδια, χωρίς να χρησιμοποιεί φάρμακα. Δεν έχει παρενέργειες και οι δέκτες  βλέπουν άμεσα  ανακούφιση.

Όπως και με την Ρεφλεξολογία, έτσι και εδώ , τονώνοντας  συγκεκριμένα σημεία στα χέρια ή τα πέλματα μπορείτε να επιλύσετε τον πόνο και την ισορροπία της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων.

Αρχή της είναι το σύστημα αντιστοιχίας του ανθρώπινου σώματος στα χέρια και στα πόδια. Η διέγερση αυτών των σημείων γίνεται με πιέσεις πάνω στα σημεία αντιστοιχίας,  με σπόρους (σποροθεραπεία)  μαγνήτες, φως, χρώμα,  βελόνες κ.α επιδιώκοντας  θεραπευτικά αποτελέσματα στην ενέργεια του ανθρώπου, οπότε και στο φυσικό σώμα