Η τεχνική Bowtech είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον δέκτη ο οποίος παρατηρεί καθημερινά το σώμα του να αλλάζει και οι ενοχλήσεις να υποχωρούν. Παρότι φαίνεται απλή σαν τεχνική, η δυναμική της βρίσκεται στην ακρίβεια των κινήσεων, πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Πολλά από αυτά τα σημεία είναι σημεία βελονισμού καθώς το Bowtech είναι σαφώς επηρεασμένο από την Κινέζικη Ιατρική. 

Η τεχνική Bowtech ασχολείται με όλο το σώμα. Είναι μια τεχνική χειροθεραπείας που διεγείρει τον οργανισμό ώστε να αναλάβει δράση ο δικός του μηχανισμός αυτοθεραπείας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση μιας μεγάλης γκάμας ενοχλήσεων. 

Η τεχνική BOWEN δεν είναι μασάζ. Οι κινήσεις δεν είναι βαθύτερες από την περιτονία των επιφανειακά προσιτών μυών και απαιτείται μόνο απαλή πίεση (ρολάρισμα). Μάθετε τι ΔΕΝ είναι το Bowtech εδώ.

Τρίψιμο ή παρατεταμένο άγγιγμα γύρω από μια περιοχή σώματος που δέχτηκε πρόσφατα κίνηση BOWEN μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητά της.  Γι’ αυτό συστήνουμε να μεσολαβήσει ένα διάστημα 5 ημερών αν έχει προηγηθεί ΄σλλη τεχνική., πριν δοκιμάσετε το Bowtech.

 Το Bowtech εIναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα και χωρίς καθόλου πόνο!

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Σαν τεχνική, αποκαθιστά την ισορροπία μέσω του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος το οποίο ελέγχει πάνω από το 80% των λειτουργιών του σώματος. Ο θεραπευτής στέλνει ερεθίσματα στο νευρικό σύστημα με τα χέρια του,  σε συγκεκριμένες θέσεις: σε μύες, τένοντες & συνδέσμους. Έτσι επηρεάζει  τον συνδετικό ιστό, την περιτονία και το νευρικό σύστημα στέλνοντας μηνύματα απευθείας στον υποθάλαμο του εγκεφάλου! Εκεί γίνεται η επεξεργασία του μηνύματος που στείλαμε και το σώμα αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα. Οι κινήσεις Bowen (bowtech) είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το σώμα μέσω της περιτονίας. Οι περισσότεροι που εφαρμόζουν την πρακτική Bowen, συνειδητοποιούν ότι οι αισθήσεις συχνά γίνονται αντιληπτές σε ένα πολύ διαφορετικό μέρος του σώματος από εκείνο στο οποίο έγινε η κίνηση. Και αυτό είναι συχνά μια ένδειξη για το πού το σώμα αισθάνεται περιορισμένο. Μάθετε περισσότερα για την περιτονία και την σχέση της με το Bowtech.

Το Bowtech ενεργοποιεί τις φυσικές μεθόδους αυτοθεραπείας του σώματος ώστε να επιτευχθεί η  συνολική ισορροπία και  αρμονία στο σώμα και να αρχίσει η ίαση. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν σημαντική ανακούφιση μετά την πρώτη συνεδρία.

Η μέθοδος Bowen  είναι εξαιρετικά ήπια και τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά ισχυρά και με πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Η 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Οι συνεδρίες  Bowtech είναι εβδομαδιαίες. Πρόκειται για  μια ευχάριστη και χαλαρωτική διαδικασία που απολαμβάνουν όλοι οι δέκτες.

Η πρώτη συνεδρία διαρκεί συνήθως 1 1/2 ώρα καθώς συμπεριλαμβάνει την λήψη και την καταγραφή του ιστορικού.  Η διάρκεια των επόμενων συνεδριών, εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και το πρωτόκολλο που ακολουθούμε κάθε φορά. Ο χρόνος μπορεί να κυμανθεί από 30′ ως και 50′ καθαρής συνεδρίας bowtech. 

Στην 1η συνεδρία, γίνεται μια εξισορρόπηση του σώματος η οποία αφορά όλο το σώμα, από τον αυχένα μέχρι και τα πόδια! Αυτό γίνεται για να δώσουμε στο σώμα το ερέθισμα που χρειάζεται και  να έρθει σε ισορροπία ώστε να αρχίσει η αυτοίαση.

Σε οξεία περιστατικά πχ διάστρεμμα, κάκωση κλπ επεμβαίνουμε άμεσα στο πρόβλημα.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στις συνεδρίες ο δέκτης παραμένει ντυμένος με ελαφριά και άνετα ρούχα και ξαπλωμένος στο κρεβάτι του μασάζ σε απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση καθώς η τεχνική δεν προκαλεί πόνο. Οι περισσότεροι κοιμούνται κατά την διάρκεια της συνεδρίας.

Δεν χρησιμοποιούμε λάδια για μασάζ  ή άλλα “εργαλεία” .  Τα χέρια μας  κάνουν όλη την δουλειά, πάνω από τα ρούχα σας. Οι κινήσεις είναι απαλές και δεν πρέπει να δημιουργούν πόνο. Ανάμεσα από τις κινήσεις γίνονται μικρά διαλείμματα  2-3′  ώστε να δώσουμε τον χρόνο να περάσει το μήνυμα στο σώμα μέσω του νευρικού συστήματος και της περιτονίας  αλλά και να δούμε πως θα αντιδράσει το σώμα σας. Σε κάποιες τεχνικές απαιτείται μεγαλύτερο διάλειμμα. Με αυτό τον τρόπο, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ενεργοποιείται και επιφέρει στον δέκτη αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης. 

Πολλοί επιλέγουν το Bowtech ως μέθοδο συναισθηματικής απελευθέρωσης από ένταση, άγχος στα οποία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η μέθοδος έχει γενικά πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας . 7 στους 10 πάσχοντες, βιώνουν σημαντική βελτίωση ή και ίαση ειδικά σε οξεία περιστατικά.  Σε άλλες περιπτώσεις προσφέρει  οριστική ή μακροχρόνια απαλλαγή από το πρόβλημα που απασχολεί τον δέκτη και σε άλλες περιπτώσεις σημαντική ανακούφιση και βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Δυστυχώς, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, μπορεί να μην προσφέρει καμία βοήθεια. Αυτό όμως ισχύει για κάθε θεραπευτική μέθοδο. Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί απόλυτη ίαση.

Τα αποτελέσματα της αυτοθεραπείας εξαρτώνται από την ηλικία, το πόσο βεβαρημένος και τοξινωμένος   είναι ο οργανισμός, το πόσο βοηθά και ο ίδιος ο δέκτης στην αποκατάσταση, πόσα χρόνια έχει το πρόβλημα και αν λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, (πχ κορτιζόνη) ποια είναι η αιτία του κλπ. Δοκιμάστε την τεχνική Bowtech και δείτε την ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Δείτε τα οφέλη και τις ενδείξεις της τεχνικής.

 

Το Bowtech δεν είναι φυσικοθεραπεία, χειροπρακτική, μασάζ, δεν γίνεται δακτυλοπίεση ή εντριβές  και δεν μοιάζει με καμία από τις γνωστές μεθόδους χειροθεραπείας.

Το Bowtech είναι μια συμπληρωματική τεχνική και όχι εναλλακτική της συμβατικής ιατρικής. 

Αν έχετε σύσταση από τον θεράποντα ιατρό σας να κάνετε Φυσικοθεραπείες, ολοκληρώστε τις συνεδρίες σας και 5 ημέρες μετά μπορείτε να δοκιμάσετε το Bowtech αν επιθυμείτε. Παρακαλώ ενημερώστε τον γιατρό σας για τις συνεδρίες Bowtech εάν έχετε βαρύ ιστορικό.

Εξετάσεις και ιατρική γνωμάτευση είναι επιθυμητά. Μην παραμελείτε την αγωγή του γιατρού σας  εάν υπάρχει.  Αλλαγή ή διακοπή της φαρμακευτικής σας αγωγής,  γίνεται μόνο από τον θεράποντα ιατρό σας.