Χρόνια νοσήματα είναι οι ασθένειες που διαρκούν πάνω από 3 μήνες και είναι καταστάσεις που επηρεάζουν την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι χρόνιες πνευμονοπάθειες, οι αρθρίτιδες, η μυασθένεια, η σκλήρυνση κατά πλάκας,  οι φλεγμονώδεις νόσοι , οι νεοπλασίες, οι αναπηρίες, τα καρδιολογικά προβλήματα καθώς και σύνδρομα (πχ το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) και ανεπάρκειες.

Αιτίες χρόνιων νοσημάτων

Καθώς τα χρόνια νοσήματα αφορούν διάφορα όργανα και λειτουργίες του οργανισμού, οι αιτίες μπορούν να ποικίλουν. Ωστόσο, χονδρικά μπορούμε να τις κατατάξουμε σε δύο τύπους: την ανεπάρκεια των θρεπτικών συστατικών και την έκθεση σε τοξικά στοιχεία. Στην πρώτη κατηγορία, το βασικότερο ρόλο έχει η κακή διατροφή, δηλαδή η μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων, οι εξαντλητικές δίαιτες, ο κακός συνδυασμός τροφών και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Στη δεύτερη κατηγορία, το τοξικό φορτίο λόγω της έκθεσης του ατόμου σε φαρμακευτικές ουσίες, ακτινοβολίες, χημικά και τοξικές ουσίες είναι αυξημένο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η δομή και η λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. (πηγή)

Δυστυχώς δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για πλήρη ίαση και όλη η ιατρική βοήθεια επικεντρώνεται κυρίως στην ανακούφιση του ασθενούς από τα συμπτώματα της πάθησης και στην αναχαίτιση της εξέλιξης της νόσου, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Πως βοηθάει το Bowtech

Το Bowtech (Bowen Therapy), σαν ολιστική συμπληρωματική μέθοδος, μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου εκείνου, που θέλει να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες και να δοκιμάσει και άλλους τρόπους για να βοηθηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα και ο πάσχοντας δεν πρέπει να σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του ή να παρακούσει τις εντολές του θεράποντα ιατρού του.

Το Bowen Therapy, είναι μια μέθοδος αυτοίασης που μέσα από ήπιες κινήσεις που ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα, διεγείρει τη λεμφική κινητοποίηση, χωρίς να είναι λεμφικό μασάζ.  Απομακρύνονται έτσι γρήγορα οι τοξίνες ενώ παράλληλα, ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας την άμυνα του οργανισμού!

Δίνεται έτσι η δυνατότητα να κυκλοφορήσει η απαλλαγμένη από τοξίνες λέμφος, τα κύτταρα του σώματος ενυδατώνονται και μεταφέρονται θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των κυττάρων και την επαναφορά τους στην κανονική λειτουργία. Επιπλέον, η λεμφική αποστράγγιση ανακουφίζει από τον πόνο των φλεγμονών, επιταχύνει την επούλωση στο σώμα και μειώνει τα οιδήματα.

Μετά από την πρώτη συνεδρία, μπορεί να αισθανθείτε ανακούφιση από τα συμπτώματα. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας το σώμα συνεχίζει να επεξεργάζεται τις κινήσεις του Bowen και να υπάρχει μεγαλύτερη βελτίωση.

Καθώς ο οργανισμός σας έχει ήδη μπει σε διαδικασία αυτο-ίασης, το σώμα συνεχίσει να εργάζεται για να απελευθερώσει τοξίνες, μυϊκές και νευρικές εντάσεις για έως και 7-10 ημέρες μετά τη συνεδρία σας. Γι’ αυτό το λόγο οι συνεδρίες θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 7 ημέρες περίπου.